Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Bursa De Valori Bucuresti Detalii Actiuni Rmah Farmaceutica Remedia Sa

Bursa de Valori Bucuresti - detalii Actiuni RMAH FARMACEUTICA REMEDIA SA

Cure de crestere pe Bursa. Ce companii au avut cele mai bune rezultate in ultimul an

RMAH a crescut cu 281% in ultimul an

Piata de actiuni din Romania a inregistrat in ultimul an o crestere semnificativa, pe fondul imbunatatirii perspectivei economice si a cresterii increderii investitorilor. Indicele BET, care cuprinde cele mai lichide 19 companii de la BVB, a avansat cu 17,69% in perioada 1 ianuarie - 19 decembrie 2022, la 11.295,99 de puncte.

In acelasi timp, indicele BET-TR, care include si dividendele platite de companiile componente, a urcat cu 20,96%, la 12.889,74 de puncte. Dintre companiile incluse in indicele BET, cea mai buna performanta a inregistrat-o in ultimul an Farmaceutica Remedia (RMAH), cu un avans de 281%.

Compania a avut un an foarte bun, cu cresteri semnificative atat pe segmentul de retail, cat si pe cel de distributie. In plus, Remedia a achizitionat in cursul anului producatorul de medicamente Biofarm, ceea ce ii va permite sa isi consolideze pozitia pe piata farmaceutica din Romania.

Alte companii care au inregistrat cresteri semnificative in ultimul an sunt: OMV Petrom (SNP), cu un avans de 142%, Transgaz (TGN), cu o crestere de 131%, si Banca Transilvania (TLV), cu o apreciere de 106,7%.

In schimb, cele mai slabe performante le-au avut in ultimul an actiunile Electrica (EL), care au scazut cu 43,6%, si ale Hidroelectrica (Hidro), cu un declin de 42,8%.

Anul 2023 se prefigureaza a fi unul bun pentru piata de actiuni din Romania, pe fondul continuarii cresterii economice si a imbunatatirii perspectivei investitorilor. Sunt asteptate cresteri semnificative in special in sectoarele bancar, energetic si de retail.


Comments